Onrust

Onrust

JA-CareTools heeft in samenwerking met It-Fits een totaal concept voor het beheersen van onrust bij dementerende ouderen. De doelstelling is om onrust te verminderen en daarmee het gebruik van psychofarmaca en vrijheidsbeperkende maatregelen terug te dringen.  Vertonen cliënten dwaalgedrag op uw afdeling, mogelijk zijn enkele aanpassingen  aan uw afdeling voldoende.

Voor individueel gebruik kun je ook denken aan het gebruik van een dementiematras.

“Snoezelkat”

JustoCat® is een therapeutische sociale robotkat. JustoCat® is zo groot en zwaar als een echte kat en gedraagt zich in vele opzichten als een echte kat. Maar het is geen echte kat. Het is een snoezelrobot die is ontwikkeld voor gebruik in dementiezorg, zowel in verpleeghuizen, particuliere zorg, dagverblijven en snoezelruimtes.

justocat

Extra laag-laag bedden

Is er een vraag naar een bed wat heel erg laag gaat, dan kunnen wij hier ook voor zorgen. Te denken valt bijvoorbeeld aan het vloerbed dat tot tennisbal hoogte gaat. (7 cm) De speciaal ontwikkelde vloermat met draadloze alarmering is een ideale combinatie met het vloerbed. Bovendien is het vloerbed makkelijk te transporteren. Daarnaast leveren wij ook andere bedden die laag-laag gaan.

Vloerbed                                                            Valmat met alarmering

vloerbed

Ben je op zoek naar een “tent”bed, ook hierin hebben we verschillende mogelijkheden.

Easy-up bedtent                                                                                                         Feelsafe tentbed

 

tentbed         

Posey tentbed

Tovertafel

De Tovertafel Original is een speels product voor ouderen in de midden tot late fasen van dementie. Interactieve spellen, bestaand uit lichtprojecties op tafel, reageren op hand- en armbewegingen en stimuleren de ouderen zowel in fysieke activiteit als sociale interactie. De Tovertafel Original is ontwikkeld tijdens het vierjarige promotieonderzoek van Hester Le Riche, voor een groot deel in samenwerking met de doelgroep zelf. De Tovertafel sluit daarom perfect aan op hun behoeften en wensen..

 

Overige hulpmiddelen:

Rock&roll schommelstoel

Geriatrische stoel                                                                                                                                 Rolkussen

Gerelateerde afbeelding

Dwaaldetectie

 

 

Op zoek naar iets anders? Neem vrijblijvend contact op.

Een hulpmiddel tijdelijk nodig? Informeer ook naar de mogelijkheden voor verhuur van de diverse hulpmiddelen.