Nieuwste tilbanden

Tilbanden

Afbeeldingsresultaat voor sling care Nieuw Buinen                                             Afbeeldingsresultaat voor sling care Nieuw Buinen

JA-CareTools heeft een uitgebreid pakket aan tilbanden. Van de standaard net banden tot aan de nieuwste generatie tilbanden, de seamless tilbanden.Seamless is een sling waar je moeiteloos een gehele dag op kan verblijven met het maximale aan comfort. Het is een sling die oog heeft voor maximale veiligheid, de sling is namelijk gemaakt uit 1 stuk. Door de slim gekozen vorm van de sling zijn er geen coupenaden meer aanwezig in de band en zijn aanpassingen steeds minder waarschijnlijk geworden.

Seamless banden zijn gemaakt van slimme technologische stoffen. De stoffen zijn zo ontworpen om warmteontwikkeling die ontstaat af te kunnen voeren. De gepatenteerde stoffen zijn geschikt gemaakt voor het vervaardigen van slings. De stof zorgt er tevens voor dat de oppervlakte spanning goed weg kan, kortom de sling die er alles aan doet om decubitus te helpen voorkomen. Het slimme ontwerp geeft als resultaat dat krachten beter verdeeld worden, wel zo fijn voor de zorgvrager.

Seamless Easy. De band zonder baleinen.

Deze sling heeft een opening aan de rugzijde om zo nog optimaler de krachten op de band te verdelen. De Seamless is zo opgezet dat het ook mogelijk is zonder ondersteuning van baleinen te tillen. Door de vorm van de sling te veranderen kan dit op een veilige manier plaatsvinden. Uitgangspunt is dat de zorgvrager over voldoende hoofdbalans moet beschikken om dit te kunnen. Indien dit niet mogelijk is, kan door een optionele nekkussen het hoofd goed ondersteund worden. Wij hebben dit ontwikkeld omdat we eigen functionaliteit van het lichaam zo lang mogelijk willen behouden. Daarnaast is de vervaardiging van de sling zo opgezet dat deze heel comfortabel is omdat de kracht goed over de sling verdeeld word, hierdoor ervaart de zorgvrager minder drukkracht op het lichaam. Uiteraard kan de Seamless ook worden geleverd met netstof, waardoor deze sling uitermate geschikt is voor gebruik in natte ruimtes.

IMG_0308                          IMG_0307               

 

De tilbanden kunnen zowel uitgevoerd worden met lussen als clips. De nieuwste tilbanden zijn voorzien met veiligheidsclips waaraan je kunt zien of de clip wel of niet goed bevestigd is aan de tillift.

JA-CareTools kan meerdere merken tilbanden leveren. Neem vrijblijvend contact hierover op.